?
WELKOM BIJ BriljansS*!WIE ZIJN WIJ?BEDRIJFPARTICULIERWORKSHOPSGRATIS!CONTACT
ONZE MISSIE: een KLEUR-RIJK leven voor iedereen! Be-LEEF 't!

Bianca JansSen
Serge JansSen
Bianca en/of Serge als gastspreker

Serge JansSen

Serge Janssen is als ervaringsdeskundige van een dreigende burn-out, zich gaan specialiseren als stress-en burn-out counsellor. Gezien zijn achtergrond en huidige professie als docent, is hij in de onderwijswereld bekend met deze materie. 

Specialisatie: 
Preventie van stress-en burn-out op en naast de werkvloer d.m.v.:
- opstelling beleidsplannen
- een checkjestress-test
- hervinden van de balans om energiek(er) in het leven te staanRuim 15 jaar ervaring voor de klas is een lange periode.
Een aantal jaar geleden veranderde ik langzaam van een bevlogen actieve docent in een doodvermoeide, cynische doemdenker; hard op weg naar een burn-out als gevolg van factoren in een werksituatie. Het gekke is, dat je omgeving het veel eerder in de gaten heeft dan ikzelf dat had.

Gelukkig had ik de mogelijkheid om van baan te veranderen en dat heeft me gered van een burn-out. Ervaringsdeskundige wil ik me niet noemen, maar deze ervaring heeft me doen besluiten een studie te volgen als Specialistisch Counsellor met stress & burn-out als speerpunt.

Sinds 2009 werk ik met veel plezier op S.S.G. Nehalennia in Middelburg.
Daar verzorg ik naast lessen Duits voor de examenklassen o.a. faalangstreductie trainingen en voer ik mentor-coachgesprekken. Mijn aanbod voor de ondersteuning van leerlingen is niet voor niets. Vroeger ben ik tijdens de middelbare schooltijd gepest, en ik weet hoe machteloos je jezelf hierdoor kunt voelen. Hierdoor kan je (zelf-)vertrouwen geschaad worden, waardoor leerprestaties eronder gaan leiden.

Naast examenvrees -en faalangstreductietrainingen, kan ik ook wo
rkshops "leren leren" verzorgen
Aangezien de onderwijswereld een rode draad in mijn leven speelt, gun ik jou ook een studieleven met goede resultaten, zodat je later ook kunt gaan doen, waar jij goed in bent!

Met het oprichten van het Steunpunt Stress Burnout Nederland (SSBN) en de nauwe samenwerking met BriljansS* wil ik bedrijven en particulieren (èn leerlingen/ studenten) ondersteunen om burn-out te voorkomen en te begeleiden naar een duurzaam werk/studieleven. Het schrijven van beleidsplannen ter preventie en het voeren van 1 op 1 gesprekken met betrokkenen, geven me het gevoel iets voor jou te kunnen betekenen om te ontstressen!Als Register Counsellor bij de ABvC (Algemene Beroepsvereniging voor Counselling) zorgt Serge ervoor, dat zijn kennis en inzichten op peil blijven door verplichte bij- en nascholing, inter-en supervisie. De ABvC controleert tevens de naleving van de ABvC-Gedragscode. Hierbij staan respect, vertrouwen en privacy hoog in het vaandel.


Als je op 
LINKEDIN en FACEBOOK klikt, kun je me daar ook volgen.

Lijkt me gezellig ... jou ook?